Comunicat de presa

hrd-ro

 

Bine ați venit la al doilea comunicat de presă al proiectului Tolerant!
Tolerant- Rețeaua transnațională pentru integrarea în câmpul muncii a femeilor victime ale traficului de persoane

Alătură-te ACUM rețelei TOLERANT și promovează reintegrarea victimelor traficului de persoane pe piața muncii

TOLERANT este o rețea transnațională care își propune să sprijine femeile victime ale traficului de persoane prin punerea accentului pe integrarea lor pe piața muncii și pe independenta lor economica. Aceasta retea a fost creată în cadrul proiectului european TOLERANT – „Rețeaua transnațională pentru integrarea forței de muncă a femeilor victime ale traficului de persoane” și este gestionată și întreținută de cele 6 organizații membre ale consorțiului proiectului, care lucrează pentru sprijinul femeilor victime ale traficului de persoane pentru exploatare sexuală („VoT”) din Grecia, România, Bulgaria, Italia și Austria.

Obiectivul general al rețelei transnaționale este de a sprijini schimbul regulat de bune practici, experiențe și informații legate de un plan de actiune pentru integrarea femeilor victime ale traficului de persoane pentru exploatare sexuală („VoT”) în piața muncii și pentru promovarea independentei economice a acestora.

În scopul de a sprijini activitatea rețelei, a fost dezvoltată o platformă pentru colectarea și distribuirea resurselor, abordărilor, metodologiilor și practicilor relevante pentru a răspunde nevoilor femeilor “VoT” pentru integrarea lor în muncă.

Platforma rețelei TOLERANT (http://www.tolerantnetwork.com/) este dezvoltată în beneficiul unei varietăți de persoane si organizații interesate din Europa și nu numai, care se confruntă cu provocări similare cu integrarea forței de muncă a femeilor “VoT” din țările lor.

Vrei să lupți împotriva traficului de persoane? Atunci, alătură-te rețelei Tolerant și facilitează integrarea femeilor “VoT” pe piața muncii. Avem nevoie de tine!

Sprijinind femeile „VoT” să preia controlul vieții lor și să funcționeze cât mai autonom în țara de ședere, re-victimizarea va fi redusă, precum și riscul de excludere socială, iar femeile vor putea deveni participante mai active în societate.

Consorțiul Tolerant este format din:
KMOP – Social Action and Innovation Centre
AIDRom – Asociatia Ecumenica a Bisercilor din Romania
CESIE – Centre of Studies and Initiatives
Differenza Donna – Associazione di donne contro la violenza alle donne onlus
LEFÖ-Intervention Centre for Trafficked Women and Girls
Animus Association Foundation

ftr-ro